Probleem oplosser kamado grill

De temperatuur gaat niet omhoog.

Dit kan verschillende redenen hebben:

  • De thermometer moet opnieuw geijkt worden waardoor deze niet de juiste temperatuur aangeeft.
  • De opening van de vuurkorf staat niet recht voor de luchtregelaar in de keramische basis.
  • De gaten in het kolenrooster zitten verstopt door te kleine stukjes houtskool.
  • In de keramische basis ligt teveel as onder de vuurkorf.
  • Tussen de houtskool zit teveel as van het vorige gebruik.
  • Het gebruikt van een harde houtskool, deze heeft namelijk langer nodig om op temperatuur te komen.

De temperatuur zo snel mogelijk naar beneden brengen.

Plaats een koud hitteschild al dan niet in combinatie met een pizzasteen in uw Kamado grill om de tempera- tuur te laten dalen. Verminder de zuurstoftoevoer door de opening van luchtregelaars te verkleinen, waardoor de houtskool minder hard gaat gloeien.

De houtskool rookt.

Mogelijk zijn er na het vorig gebruik etensresten achter- gebleven tussen het houtskool of is er vet op de houts- kool gedropen. Het is aan te raden om na het bereiden van gemarineerd vlees of vlees waar veel vet uit druipt, de grill na het schoonmaken nog 10 minuten te laten branden, zodat alle achtergebleven etensresten ver- branden. Sluit hierna de luchtregelaars zodat de houts- kool dooft en u de volgende keer met schoon houts- kool kunt beginnen.

Er zit schimmel in mijn Kamado Grill.

Het kan zijn dat als u de Kamado Grill een tijd lang niet heeft gebruikt wordt er binnenin schimmel ontstaat. Dat kan komen door een hoge luchtvochtigheid of door achtergebleven etensresten. Zorg er dus voor dat de achtergebleven etensresten, marinade of vet zijn verbrand voordat je de Kamado Grill opbergt. Wordt de schimmel veroorzaakt door een hoge lucht- vochtigheid, zet dan na gebruik, de luchtregelaars altijd open. Mocht er toch schimmel ontstaan laat de Kamado Grill ongeveer 15 minuten op 180 ° C branden, alle schimmels en bacteriën zullen dan verdwijnen.

Mijn Kamado Grill Transpireert.

Als jouw Kamado Grill, langere tijd onbeschermd in de regen heeft gestaan kan het voorkomen dat de Kamado Grill begint te transpireren als je deze weer gaat gebrui- ken. Dit kan geen kwaad maar komt doordat de vocht in de licht poreuze keramiek is getrokken. Laat de Ka- mado grill ongeveer 20 minuten op 150° C branden zo- dat het vocht uit de keramiek trekt. Zodra er geen vocht meer uitkomt kunt u de Kamado Grill verder opstoken.

Er zit een scheurtje in mijn Kamado Grill.

Het kan zijn dat er een klein scheurtje in de vuurring ontstaat. Dit kan geen kwaad en heeft geen invloed op de werking van de Kamado Grill.

Er zit een scheurtje in mijn gietijzeren-rooster.

Als een gietijzeren rooster te lang of te vaak te heet wordt kan er een scheurtje in de rooster ontstaan. Dit kan verder geen kwaad en kan het rooster gewoon wor- den gebruikt Als je een gerecht op hele hoge temperaturen wilt gaan bereiden gebruik dan nooit het gietijzer rooster, ook het langdurig gebruik van een gietijzeren pan op een gietijzer rooster is niet aan te raden.

Houtskool bijvullen tijdens het gebruik van de Kamado Grill.

Hoewel de Kamado Grill zuinig in gebruik van houts- kool is, kan het voorkomen dat je tijdens het gebruik houtskool moet bijvullen. Voordat je gaat bijvullen schuift je eerst met een aspook de gloeiende houtskool naar een kant van de vuurkorf. Vul de andere kant met de nieuwe houtskool. Vul niet bovenop de gloeiende houtskool, dit om hoge tempe- raturen onder in de vuurkorf te voorkomen.

Er komt veel rook vrij tijdens het grillen.

Het kan voorkomen dat er door druipend vet, meer rook vrijkomt tijdens het grillen dan bedoelt. In dat ge- val kunt u het beste de luchtregelaar onderaan sluiten en de luchtregelaar op de deksel openzetten, zodat de rook kan ontsnappen.