Mag ik me even voorstellen: Rob van Soest
Het koken heb ik met de paplepel ingegeven gekregen. Als kind zat ik al op het aanrecht te kijken naar mijn moeder die aan het koken was voor het hele gezin. En dat waren er nogal wat; 10 kinderen, mijn ouders en onze hulp. Dag in dag uit kookte mijn moeder en dit was altijd even smaakvol. De geur in de keuken en mijn moeders handen die naar uien roken, terwijl zij in mijn wangen kneep, blijven mij altijd bij.
Op 18-jarige leeftijd heb ik me, als jongste telg, aangesloten bij Cuisine Culinaire Nederland in Maasbree. Een mannenkookclub met Franse inslag die, lang niet altijd haute cuisine kookten, maar voor mij wel de basis voor het koken hebben gelegd. Wat vervolgens mijn passie is geworden.
Ik heb van het koken nooit mijn beroep kunnen maken, omdat ik wist dat het vak meer van mijn fysieke mogelijkheden zou vragen dan ik aan zou kunnen. Maar vanaf mijn 35ste ben ik kookworkshops gaan geven met een knipoog naar mijn werk. Ik was in die tijd professioneel gedragscoach en wilde mijn professie combineren met mijn hobby. Dit heb ik 30 jaar lang met heel veel plezier mogen en kunnen doen.
En nu ik, na wat omzwervingen buiten Venlo, terug ben in mijn geboortestad geef ik weer kookworkshops. Mijn favoriete workshop is intuïtief koken. De deelnemers gaan aan de slag met de ingrediënten die beschikbaar zijn. Zonder recept en met een creatieve uitdaging worden er nieuwe gerechten bedacht en gemaakt. Daar hoort het koken met een Kamado ook bij. Voor veel mensen een nog nieuw te ontdekken kooktechniek.
Graag nodig ik je daarom uit om, met mij, aan de slag te gaan met een Kamado. Om al je zintuigen te prikkelen en te genieten van een ontdekkingstocht naar (vaak nieuwe) smaken, geuren, specerijen in combinatie met een sfeervolle presentatie.
Naast het koken heb ik een tweede passie; het fotograferen van gerechten. In dit boek zijn bij een aantal gerechten foto’s van mij terug te vinden. Ben je benieuwd naar meer foto’s van smaakvolle gerechten?